- B.P. Hasdeu - Corespondenta inedita
- B.P. Hasdeu - Publicistica politica
- B.P. Hasdeu - Studii si articole de economie politica
- Iulia Hasdeu - Opera poetica

 

Campina
B-dul Carol I nr. 199
Cod postal 105600

TEL: 0244 335.599
FAX: 0244 335.599
office@muzeulhasdeu.ro

 


Program de lucru:
Luni: inchis.
Marti - Duminica:
9.00 - 17.00
(1 Martie - 31 Octombrie)
8.00 - 16.00
(1 Noiembrie - 28/29 Februarie)

In zilele de sarbatori legale muzeul este inchis
  Carti

          B.P. Hasdeu, Corespondenta Inedita - Editura Vestala

          Cand a rasunat harfa noului poet, a fost pentru noi un nou, nemaiajuns, nemaigrait, nemaiasemanat pana atunci farmec, a fost o incantare ce inca nu banuisem cu inimile noastre, a fost inotare, o cufundare intr-un deliciu fara de pereche, o voluptate sufleteasca dintr-o alta lume.

          Scriitorul acestor randuri, cel putin, poate sa marturiseasca, cum ca numai de la Eminescu si numai prin Eminescu a invatat, a simtit si a gustat cu adevarat ce este poezia. Aproape tot ce se ritmase inaintea lui, sau se rima in acelasi timp cu dansul, era palid, sarbad, rece, anost.

          Numai versurile lui calde, fermecatoare de forma ca si de simtire, mergeau drept la inima, o cucereau si o transportau…

          Sfanta voluptate, sfinte transporturi ale vremurilor cand nu ne mai saturam de armonia divina a frumusetilor de cugetare si simtire pe care nimeni inca nu stiuse a le intrupa aevea in asa vestmant vrajit ca acesta! si cu toate acestea, el parea adesea asa de simplu, asa de nemestesugit…

          Iulia Hasdeu – Opera poetica - Editura SAECULUM I.O.

          Volumul de fata reuneste intreaga opera poetica a Iuliei Hasdeu din cele doua volume ale seriei Oeuvres posthumes (1889-1890), in versiune paralela franceza/romana.

          Textele lirice publicate de B.P.Hasdeu sunt insotite de intreg aparatul critic al editiei princeps, reprodus, pentru prima data, si in romaneste, spre a fi accesibil tuturor.

          In plus, valoarea si actualitatea poeziei de expresie franceza a autoarei sunt puse in evidenta prin doua substantiale studii, elaborate special pentru aceasta editie.

          B.P. Hasdeu – Studii si articole de economie politica - Editura SAECULUM I.O.

          Reunite pentru prima data in totalitatea lor, intr-o editie critica, studiile si articolele de economie politica ale lui B.P.

          Hasdeu releva, nu numai fundarea pe o larga bibliografie de specialitate, originalitatea, coerenta si indrazneala ideilor emise, dar mai ales tulburatoarea lor actualitate.

          Volumul se intregeste cu Addenda la tomurile 1-2 de Publicistica politica 1869-1902 (Editura SAECULUM I.O., Bucuresti, 2001) – cuprinzand texte greu accesibile si inedite – si cu Indicele de nume la toate cele trei volume.

          B.P. Hasdeu – Publicistica politica vol.1 - Editura SAECULUM I.O.

          Din cauza unor pseudo-probleme de natura ideologica, explicabile prin argumente istorice, publicistica politica a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu nu a putut vedea lumina tiparului pana astazi.

          O editam in integritatea ei, intr-o editie critica, cu adnotarile de rigoare, implinind astfel un vis al multor generatii.

romana english french