- Iulia Hasdeu I
- Iulia Hasdeu II
- Iulia Hasdeu III
- B.P. Hasdeu

 

Campina
B-dul Carol I nr. 199
Cod postal 105600

TEL: 0244 335.599
FAX: 0244 335.599
office@muzeulhasdeu.ro

 


Program de lucru:
Luni: inchis.
Marti - Duminica:
9.00 - 17.00
(1 Martie - 31 Octombrie)
8.00 - 16.00
(1 Noiembrie - 28/29 Februarie)

In zilele de sarbatori legale muzeul este inchis
  De la Julia catre B.P.Hasdeu

          Paris, 17 noiembrie 1887 " Deci, am optsprezece ani, si, pe cuvant! Regret. Nu plang pe cei saptesprezece ani ai mei, ci pe cei saisprezece ani! Ah! nu voi mai avea niciodata saisprezece ani! si i-am avut atat de putin timp, doar pentru douasprezece luni. Abia am gustat din ei, si - gata, au zburat si de aceea sunt contrariata, - si sunt foarte plictisita de faptul ca am optsprezece ani". "in ciuda insistentelor tale, in ciuda inteleptelor pareri ale doctorului Percheron, in ciuda strigatelor mamei, ma culc aproape totdeauna la miezul noptii si ma scol la ora sase".

          Paris, 23 ianuarie 1888 "Daca n-as avea examene de trecut, n-as munci mai putin ".

          Paris, 22 martie 1888 " Cat despre a renunta la continuarea studiilor mele si reintoarcerea in tara inainte de a fi cel putin licentiata, nici nu ma gandesc. Nu o voi face, chiar daca ar trebui sa mor, si nici o putere omeneasca nu va putea sa ma oblige. Nu am muncit toata copilaria si tineretea mea pentru a ma opri chiar cand sunt aproape de a ajunge in port. Nu vreau o asemenea viata; nu pentru ca tin la diplĂ´me, nu sunt eu cea care tin la acestea, tu o stii. Dar o data angajata in lupta, nu eu ma voi retrage din mijlocul bataliei; si apoi, impi place aceasta munca, si intr-un cuvant nu voi renunta niciodata pentru nimic in lume ".

          Paris, aprilie 1888 " Sunt inca vie, si nu voi renunta la aceasta munca atata timp cat imi va ramane o picatura de sange in vene si un suflu de viata in piept ".

romana english french